Ett förtydligande

Jag ber om ursäkt. Gårdagens postning om <a href=”http://www.skrymta.se/?p=48″>ond och bråd död</a> kan tolkas som att jag ligger på samma linje som gratistidningen Göteborg City som i dag har huvudnyheten ”Därför ökar dödsvåldet i Göteborg”. Är det något jag inte vill så är det att bli förknippad med det-var-bättre-förr-mentalitet eller Göteborg City.

Men Göteborg City är ju bara ännu en gratistidning som belastar skogen och gaturenhållningen ytterligare, varför denna särskilda ilska mot Göteborg City? Jo, det är nämligen så att det är extra tydligt att Göteborg City inte bryr sig särskilt mycket om det lokala. De gånger jag finner mig själv med tidningen i handen känner jag mig bara förolämpad.

Jag vet att den runda formen i logotypen egentligen är Stockholm Globe Arena (eller som vi lite bonnigt säger ”Globen”, de har försökt tona ner den men jag ser den fortfarande). Den lismande lokala tonen pekar på att de som skriver för Göteborg City egentligen skriver för Stockholm City men att de får en krona för varje gång de lyckas klämma in ”Göteborg” i texten. Vem tar ni mig för egentligen? Tror ni inte att jag ser igenom er inställsamma bluff? Jag vet att Göteborg City inte är någon lokaltidning hur många gånger ni än skriver Göteborg, Göteborg, Göteborg.

Nåja, nu över till det intressanta. Medan Göteborg City eldar på vår rädsla för att vistas utomhus så skriver Göteborgs-Posten lite lugnande i en diskret notis om att det ”<a href=”http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=361&a=360324″>Dödliga våldet kvar på lägre nivå</a>”. Jämför man men nittiotalet som tydligen var särdeles våldsamt så ligger det tydligen på en ”mycket lägre nivå”.

<a href=”http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=358925″>Läser man några dagar tillbaka</a> så får det hela sin förklaring. Det visar sig att det dödliga våldet i konungariket Sverige inte når några toppar men att i de goa gubbarnas stad – Göteborg, är stämningen inte längre så gemytlig. Åtminstone inte om man hör till det som brukar kallas för den undre världen. Åtminstone inte statistiskt sett.

Publicerades första gången: 2007-07-31 21:53:5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *