Blade Runner 2

Jag missade Blade Runner. Kanske kan jag skylla på åldern eftersom jag bara var elva år när den kom.

I början av nittiotalet gjorde jag ett försök att se Blade Runner. Det var någon slags science fiction-festival. När jag bänkade mig i salongen kunde jag konstatera att intresset för filmen kanske inte var så överväldigande i alla fall. Jag var nämligen ensam och några minuter före det att filmen skulle starta så annonserades det i biografens högtalare att filmen tyvärr måste ställas in på grund av ”tekniska problem”. Jag misstänker att de tekniska problemen i det här fallet betydde alldeles för få betalande.

Såg filmen för första gången 1996, då ”Director’s cut” och visst hade den åldrats med viss värdighet. Skrev en analys av filmen utifrån ett skruvat postmodernistiskt perspektiv och antagligen är det min mest lästa text på webben (om man inte räknar sådant jag gjort i jobbet förstås).

Tillägg:
Eftersom en del stackare hamnar här efter en sökning på analys av filmen så har jag översatt och lagt upp min här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *